Print deze pagina

PAKOR repareert in korte tijd een ernstige lekkage in de zuurvaste bemetseling van een “Hot Quench”.

In een bedrijfsstop op een grote chemische plant is door PAKOR in korte tijd een grote reparatie uitgevoerd aan een chemisch resistente bemetseling en het achterliggende membraan in een “Hot Quench”. Gedurende het proces was in de afgelopen maanden vastgesteld dat er zich een zuurlekkage voordeed via het flensvlak van een grote stoominlaat. Deze had tot gevolg dat het staal werd aangetast. Middels een speciale waterpurge kon worden voorkomen dat het apparaat ongepland uit bedrijf moest. Gedurende de stop was het echter onvermijdbaar dat een verregaande reparatie zou worden uitgevoerd.

Door PAKOR is deze reparatie als volgt uitgevoerd:

Het zuurvaste metselwerk is ingezaagd aan de binnenzijde van de quench op ca. 50 cm uit de lekke doorvoer. De laagdikte van het metselwerk, totaal 15 cm,  en het feit dat er gewerkt werd in een besloten ruimte leidde tot het feit dat dit uitgevoerd moest worden met geavanceerde slijp- en zaagequipement die uiteraard tot de standaard equipement van PAKOR behoort.

Na het inzagen van het metselwerk is het metselwerk waar de lekkage vermoed werd volledig verwijderd tot op het achter het metselwerk aanwezige membraan. Hierbij is met zeer veel beleid gesaneerd om onnodige schade aan het laminaat te vermijden.

Tijdens het saneren bleek al snel dat het laminaat, inmiddels bijna 20 jaar oud, redelijk tot ver aangetast was. Het resultaat was dan ook dat verder gesaneerd moest worden dan verwacht totdat goed laminaat gevonden werd om opnieuw op aan te hechten.

Na de sanering zorgvuldig uitgevoerd te hebben is het staal gerepareerd en is na een gedegen voorbehandeling, stralen tot SA 2,5, een nieuw speciaal furaanhars laminaat aangebracht. Dit laminaat is getest op dichtheid middels vonktesten onder de juiste testspanning.

Na het laminaat getest te hebben is een nieuwe drie laags bemesting aangebracht. Deze is opgebouwd uit speciale chamotte en koolstofstenen met in de doorvoer een extra speciale grafietsleeve die ter optimalisering met een speciale kunsthars onder druk is geïmpregneerd. Voordat de bemetseling is aangebracht is door PAKOR een temperatuurdoorgang berekening gemaakt om te bepalen of de temperatuur op het laminaat niet te hoog zou worden.

Applicatie chamotte bemetsling met een speciale mal  Chamotte steen 65mm + koolstofsteen 65 mm in de furaanharskit

Applicatie chamotte en koolstofbemetseling op nieuw furaanharslaminaat

Doorvoer gereed voor de applicatie van de grafietsleeve  Inbouw van de grafietsleeve

Plaatsing van de grafietsleeve in de doorvoer

Waterpas stellen grafietsleeve  Centreren van de grafietsleeve

Controle maatvoering

Afgewerkte sleeve met furaanharskit

Eindresultaat