Print deze pagina

Ondersabeling en Ondergrouting

In de bouw spreekt men van ondersabelen bij het opvullen van de stelruimte tussen de voetplaat van een stalen kolom en de betonconstructie met krimpvrije mortel waardoor de kolomvoet volledig ondersteund wordt. Men spreekt ook wel van onderkouwen. In andere gevallen is ondersabelen niet mogelijk en zal ondergoten moeten worden. Hier spreekt men van ondergieten ofwel ondergrouten.

De keuze van het betreffende systeem is dus afhankelijk van de eisen die er aan de ondersabeling of ondergrouting worden gesteld, de ruimte die gevuld dient te worden, de toegankelijkheid van de te vullen ruimte, de te volgen werkmethodiek etc.PAKOR BV heeft ruime ervaring in het ondergrouten en ondersabelen van staalconstructies, kraanbanen en draaiend equipement. Vele compressoren, pompen en railconstructies zijn door ons dan ook ondergoten met zowel kunstharsmaterialen als cementgebonden mortels.

Hieronder ziet u hoe een kraanbaan op het ECT terrein ondergoten wordt met een speciale polyurethaan gietmortel die zowel geluiddempend is en in staat is om de optredende krachten op unieke wijze op te vangen. Verder het aangieten van een spoorrails op een spoorbrug, zodanig dat een volledige krachtenoverdracht kan plaatsvinden van rail naar constructie.

Ondergieten met PAKOR-Gietmassa RE   Ondergieten kraanbaan met PAKOR-Gietmassa RE   Ondergieten spoorrails met PAKOR-Gietmassa RE