Print deze pagina

Decofloor 600

Dit type vloerafwerking is gebaseerd op gemodificeerde hoogwaardige polyurethaanharsen die door unieke vulstoffen en additieven een viscositeit aan het materiaal geven die het mogelijk maakt het materiaal volledig vlak te laten vloeien in de laagdikte van ca. 3 mm. Verder is de vloer licht elastisch en beschikt ze over een uitstekende krasvastheid. De vloer wordt volledig naadloos aangebracht middels een speciale vloeitechniek door speciaal opgeleide applicateurs.

De opbouw van de vloer is als volgt:

DECOFLOOR® HL Verbruik 0,3 kg/m2
DECOFLOOR® UL Verbruik 1,5 kg/m2
DECOFLOOR® 625 Verbruik 3 kg/m2
DECOTOP® 650 Verbruik 0,15 kg/m2
DECOTOP® 650 Verbruik 0,12 kg/m2

Decofloor 600 Decofloor 600
 Decofloor 625

Verder bestaat de mogelijkheid om de DECOFLOOR® 625 afwerking in te strooien met speciale decorvlokken of andere decoratieve instrooimaterialen als zilverglitters. Deze extra behandeling leidt tot een verfraaiing en verlevendiging aan de vloer. Decorvlokken zijn nagenoeg verkrijgbaar in alle RAL kleuren en uiteraard kunnen ze desgewenst ook gemengd worden.

Ook is het mogelijk met de basis kleuren van het materiaal combinaties op te bouwen die de vloer een unieke uitstraling geven. De DECOFLOOR 600, TWINFLO en Modern Art afwerkingen zijn hiervoor ontwikkeld. Buiten het feit dat al de DECOFLOOR® vloerafwerkingen licht elastisch zijn is bij de DECOFLOOR 600, TWINFLO en Modern Art versies extra aandacht geschonken aan de kleurvastheid van de vloer. Door namelijk gebruik te maken van zeer speciale polyurethaanharsen wordt een hoge mate van kleurvastheid bereikt. Ook de geluiddempende eigenschappen zijn hier verbeterd.

De diverse DECOFLOOR® 600 vloerafwerkingen zijn:


DECOFLOOR® 600
Comfort afwerking. Verkrijgbaar in vele kleuren. Hoge mate van elasticitiet. Blijvend scheuroverbruggend. Perfecte UV bestandheid. Geluidreducerend.

DECOFLOOR® 625
Standaard afwerking. Verkrijgbaar in vele kleuren. Elestisch en blijvend scheuroverbruggend. Goede UV Bestandheid.

DECOTOP® 600
Standaard transparante verzegellaag met een hoogglans uitstraling. De topcoat is eveneens verkrijgbaar in vele RAL kleuren.

DECOTOP® 625
Standaard transparante verzegellaag met een matte uitstraling. De topcoat is eveneens verkrijgbaar in vele RAL kleuren.

DECOTOP® 650
Standaard transparante verzegellaag met een zijdeglans uitstraling. De topcoat is eveneens verkrijgbaar in vele RAL kleuren.

DECOFLOOR® FLAKE 600
Comfort afwerking ingestrooid met decorvlokken of andere decoratieve instrooimaterialen en afgewerkt met een DECOTOP afwerking naar keuze.

DECOFLOOR® TWINFLO 600
Deze vloerafwerking heeft na applicatie het uiterlijk van een afgewerkte betonvloer. De zgn. ‘Betonlook’. Doordat gewerkt wordt met gepigmenteerde kunstharsen is het niet nodig altijd een keus te maken voor een grijze vloer. Vele unieke kleur combinaties zijn dan ook mogelijk

DECOFLOOR® Modern Art 600
De Modern Art vloeren zijn vloerafwerkingen waar vele verschillende kleuren op speelse wijze met elkaar gecombineerd kunnen worden. Hier geldt dat de vloer volledig naar wens van de klant kan worden gemaakt en niets onmogelijk is.


De DECOTOP® 600, 625 en 650 zijn allen verkrijgbaar in een lichte antislip uitvoering. Gesproken wordt dan over de typen ‘AS’

Voor de DECOFLOOR® afwerkingen in deze lijst geldt dat de ondergrond netjes strak en vlak zal moeten zijn voor een optimale afwerking. Indien dit niet het geval is zal het verbruik aan DECOFLOOR® UL aanzienlijk hoger zijn dan het standaard ingecalculeerde verbruik van 1,5 kg/m2.

DECOFLOOR® afwerkingen kunnen aangebracht worden op vele ondergronden. Als uitgangspunt wordt uitgegaan van cementgebonden ondergronden. Voor andere ondergronden kunnen aanvullende behandelingen noodzakelijk zijn. Neem voor advies contact op met onze adviseurs.