Print deze pagina

Cementgebonden vloeren

Een Cementgebonden gietvloer is een industrie egaline opgebouwd uit producten op basis van cementsoorten, extra bindmiddel en chemische toeslagstoffen. De cementgebonden gietvloer word in één arbeidsgang aangebracht in een laagdikte variërend van 2 tot 30 mm. De Cementgebonden gietvloer wordt in de hoofdzaak toegepast bij onvlakke en te renoveren vloeren als zijnde een nieuwe vlakke toplaag. De Cementgebonden gietvloer is er in verschillende uitvoeringen, variërend van puur industrieel tot uitermate decoratief. Een cementgebonden gietvloer kan worden afgewerkt met bijna alle kunststofvloerafwerkingen (zie andere productinfobladen) variërend van één transparante laklaag tot een (decoratieve) epoxy troffelvloer van 8 mm.

cementgebonden2 cementgebonden3 cementgebonden1
 Applicatie  Oersterk  Naadloos

PAKOR werkt bij het aanbrengen van cementgebonden egaliseermortels met de FLOOR producten van Weber (BEAMIX) en DE CEMENTEC producten van EPCE Bouwstoffen BV (www.epce.nl)

Een groot voordeel van cement gebonden egalisatie systemen is dat ze dampdoorlatend zijn, snel belastbaar en grote vlakken in een fase behandeld kunnen worden. Verder is het mogelijk te variëren in laagdikte zonder dat dit grote problemen met zich meebrengt. Bij buitentoepassingen is het belangrijk om te kiezen voor het juiste systeem. veelal is het verstandig om een verzegelaar aan te brengen op basis van epoxy- of polyurethaanharsen.