Print deze pagina

Decofloor 100

Dit type vloerafwerking is gebaseerd op gemodificeerde hoogwaardige epoxyharsen en applicatie geschiedt m.b.v. speciale brede rollers. In principe wordt er een speciale hechtlaag aangebracht gevolgd door twee rollagen DECOFLOOR® om een volledige homogene dekking te verkrijgen. De laagdikte die hiermee wordt opgebouwd is ca. 0,6-1 mm. Belangrijk is dat voor dit type vloerafwerking de ondergrond volledig vlak is en vrij van beschadigingen. Indien dit niet het geval is zullen de in de ondergrond aanwezige onregelmatigheden zichtbaar zijn in de aangebrachte vloerafwerking.


Verder bestaat de mogelijkheid om de DECOFLOOR® afwerking in te strooien met speciale decorvlokken. Deze extra behandeling geeft een verlevendiging aan de vloer. Decorvlokken zijn verkrijgbaar in alle RAL kleuren en uiteraard kunnen deze desgewenst ook gemengd worden.

De diverse DECOFLOOR® 100 vloerafwerkingen zijn:


DECOFLOOR® 100
Standaard afwerking. Verkrijgbaar in nagenoeg alle RAL Kleuren. Vloer beschikt over een hoge glansgraad die in het gebruik mat zal worden

DECOTOP® 150
Gekleurde verzegellaag met een mat/zijdeglans uiterlijk.

DECOFLOOR® FLAKE 125
Standaard afwerking ingestrooid met decorvlokken en afgewerkt met een matte eindafwerking. Als afwerking wordt de Decotop 625 transparant toegepast.

DECOFLOOR® FLAKE 150
Standaard afwerking ingestrooid met decorvlokken en afgewerkt met een zijdeglans eindafwerking. Als afwerking wordt de Decotop 650 transparant toegepast.


De DECOFLOOR® 100 is verkrijgbaar in een antislip uitvoering. Gesproken wordt dan over het type ‘AS’

Indien de ondergrond niet vlak is zal deze vooraf voorzien moeten worden van een laag DECOFLOOR® UL. De laagdikte van deze laag is geheel afhankelijk van de onregelmatigheden in de ondergrond.

DECOFLOOR® afwerkingen kunnen aangebracht worden op vele ondergronden. Als uitgangspunt wordt uitgegaan van cementgebonden ondergronden. Voor andere ondergronden kunnen aanvullende behandelingen noodzakelijk zijn. Neem voor advies contact op met onze adviseurs.