Print deze pagina

200 m2 COVERCRETE HDB afwerking op spuitplaats bij Huntsman

Afgelopen periode is door PAKOR een oude spuitplaatsvloer voorzien van een chemisch resistente COVERCRETE HDB vloerafwerking. Door jarenlange reiniging van met chemicaliën verontreinigde  procesapparatuur middels hoge druk water reinigen was de vloer veranderd van een mooie strakke betonvloer tot een volledig aangetaste uitgewassen grindvloer. Door PAKOR is een snelle reparatie uitgevoerd die er toe heeft geleid dat de vloer binnen 7 werkdagen weer volledig operationeel was. Navolgende werkmethode is hierbij gevolgd:

  • De vloer is volledig gereinigd middels hoge druk waterreinigen. Hierbij zijn alle aanwezige chemische verontreinigingen voor 90% verwijderd.
  • Na het reinigen zijn een 6 tal kernen geboord om vast te stellen in hoeverre de vloer was aangetast. Hierbij is gelijktijdig de aanhechtsterkte en druksterkte van de beton bepaald.
  • Nadat vastgesteld was dat er buiten oppervlakkige aantasting nog geen verregaande aantasting aanwezig was is de vloer volledig gestraald met water en een druk van ca. 900-1000 Bar.
  • De verkregen ruwe ondergrond is hierna uitgevlakt met een speciale Cementec 4610 gietvloerafwerking. Het uitvlakken is dusdanig uitgevoerd dat de een vlak en egaal oppervlak verkregen werd.
  • Na 48 uur doorharding is de vloer na-geschuurd, voorzien van de noodzakelijke verankeringsgroeven waarna de COVERCRETE HDB afwerking is aangebracht.
  • Alle opstanden zijn voorzien van een laag PAKOR-Coating 412 in combinatie met PAKOR-Impregneer WD, zodanig dat een volledig vloeistofdichte vloerafwerking is verkregen.

Gestraalde ondergrond tbv COVERCRETE afwerking   Covercrete HDB afwerking op een Cementec 4610 gietvloerafwerking   Covercrete HDB afwerking, d=9-10 mm