Print deze pagina

DUAL SEAL

DUALSEAL is een dubbelwerkend afdichtingmateriaal voor waterproofing van (ondergrondse) constructies. Het systeem bestaat uit een combinatie van hoogwaardige HDPE-folie en bentoniet-korrels welke op de folie zijn verlijmd.

De folie wordt eenvoudig met overlap gelegd op een stabiele ondergrond, zoals verdicht zand, hout of een betonnen werkvloer. Na plaatsing wordt de folie afgedekt (bijv. door een nieuwe betonvloer bij restauratiewerk van lekkende vloeren, of door het aanstorten en verdichten van zand, indien aangebracht aan de buitenzijde van een constructie). Wanneer vocht toetreedt zullen de bentonietkorrels zwellen. Deze zwelling zorgt voor het ontstaan van een waterdichte kleifilm. Deze kleifilm dicht de ongelaste overlapnaad van de folie af en is tevens in staat om (vanzelfsprekend kleine) beschadigingen in de op zich reeds perfect dichte folie te vullen.

Dus: een dubbelwerkende afdichting met zelfherstellend vermogen!

Met DUALSEAL kan tevens een chemisch resistente afdichting onder bv. magazijnvloeren en in vuilstortplaatsen worden gecreëerd ter bescherming van het milieu.

DUALSEAL brochure